Remzi Çayır; “Biz inkılapçı bir partiyiz.”

0


 

 

 

 

Milli Yol Partisi Genel Başkanı (MYP) Remzi Çayır, partisinin Antalya Abdullah Sevimçok Kültür Merkezi’nde Antalya 1. Olağan kongresine katıldı. Parti kongresinde partililere hitap eden MYP lideri Remzi Çayır Partilerinin inkılapçı bir parti olduğunu söyledi.

SÜRESİZ Siyaset Hastalığı (SSH)

Süresiz siyaset hastalığının (SSH) sadece Türkiye ve Ortadoğu ülkelerine mahsus bir özellik olduğuna vurgu yapan Çayır, “Bu anlayışı değiştirip, dönüştüreceğiz. Cast sistemini yeneceğiz. Başta Ortadoks ekonomi olmak üzere Ortadoks politikaların her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Milli Yol için üç ana hedefimiz var. Adalet-Üretim- liyakat. Milletimizi rahatlatacak projelerimizin hepsi hazır. Zamanı geldiğinde bunları milletimizle paylaşacağız” diye konuştu.

“Davamız vatan ve İslam Ülküsüdür”

Dava arkadaşları olarak şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayalini gerçekleştirmek için yola çıktıklarına vurgu yapan Remzi Çayır, davalarının vatan ve İslam ülküsü olduğunu net ve açık sözlerle ifade etti.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır konuşmasının bir bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“İktidarın oluşturduğu korku ikliminden ‘KORKMAYIN!’

Siyasi iktidarın oluşturduğu korku iklimden hiç kimsenin başıma bir gelir mi diye endişe etmemesi gerekir? AKP İktidarı ömrünü tamamlamıştır. 20 yılda yaptıkları ortadır. Buna önce Allah sonra milletimiz şahittir. AK Parti iktidarının son dönemde kurduğu politik koalisyon ortakları MHP, BBP ve Doğu Perinçek’in Vatan Partisi ülkeyi bir çukurun içine atmıştır. İktidarı eleştirirsen başıma bir şey mi gelir korkusunun hiç bir anlamının yoktur. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası Mamak’ta siyasi olarak tutuklandığımızda cezaevi yönetimi İstiklal Marşı söyleyerek işkence yapıyordu. Askeri cunta cezaevindeki siyasi mahkûmlara tek tip elbise giydirmek için baskı yaptı. Solcu ve Devrimciler, biz tek tip elbise giymeyeceğiz diyerek eylem yaptı, direndi. Bende arkadaşlara tek tip elbise giymeyeceğimi söyleyerek devrimcilerin eylemine destek verdim. Bazı ülkücü arkadaşlar aman giyelim başımıza bir iş gelir dediler ve giydiler. Başımıza daha kötüsü ne gelebilir ki; zaten mahkûmuz ve özgülüğümüz hiç yoktan elimizden alınmış. İktidar seni bir çukura atmış seni bir çukura atmış ve sen hala başıma bir iş gelir mi diye korkuyorsun?  Korkunun ecele faydası yok. Bu vatan için canını ortaya koyan her kesim bizim paydaşımızdır, yol arkadaşımızdır.

Divanı Haşim Yanar yönetti

Divan Başkanlığını Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar’ın yaptığı Antalya 1. Olağan Kongre’de, partinin Manavgat ilçe başkanı Ali İhsan Kılınç da divanda yer aldı. Divan Başkanı Haşim Yanar, Manavgat’ın ilçe kongresini yapan ilk ilçe olması dolayısıyla emeği geçen partililere teşekkür etti. Bir teşekkürde ilk il kongresi yapan Tekirdağ il başkanına geldi.

Tek listeyle gidilen seçimde Milli Yol Partisi Antalya İl Başkanlığı’na Âdem Faris Salih Çavuşoğlu seçildi.

İl Asil Yönetim Kurulu Üyeleri de şu isimlerden oluştu:

Gülbeyaz KURT, Mehmet ÇAYIR, Kurtuluş ÇAVUŞ, İbrahim ÖZKAN, Hakan BENLİ, Ümit KOÇER, Halil YUVACI, Nusret SARIKAYA, Kasım KILIÇ, İbrahim BAYCUR, Ayşe DİLSİZ, İsmet CÜCEN, Orhan EMLİK, Mehmet Nazım ATALAY, Adnan DEBBEHOĞLU.