MATSO SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİ?

0

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine üç gün kaldı.

Seçim süreci boyunca MATSO’nun kuruluşundan bu yana tarihsel sürecini de takip ederek kurumun, Manavgat için önemine dikkat çekmeye çalıştım.

Manavgat’ın artık 90 yılların Manavgat’ı olmadığını, ticaret hacmi başta olmak üzere her yönüyle büyüdüğünü, bu büyümeye paralel olarak MATSO başta olmak üzere mevcut diğer odaların da kendilerini yenilemeleri gerektiğine vurgu yaptım.

Şöyle bir geriye baktığımda Manavgat’ta 3 belediye başkanının, onlarca kaymakamın ve sayısız kurum müdürünün gelip geçtiği, değiştiği Manavgat’ta değişmeyen tek şeyin seçim atmosferi olduğunu görmek oldu.

Esnaflar birbirine düşürülmekten yorgun düştü. Kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar adeta düşmanlaştırdılar.

Tek tek yalnız olan esnaflar, şimdi odalar halinde yalnızlar. Esnafları birleştirme amacında olan oda sistemi, esnafları birbirinden ayırma işlevine dönüştürülmüştür.

Zararlı bir anlayış esnafları-örgütleyerek- birbirinden ayırmıştır.

Bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak fakatsız-amasız ve siyaset üstü bir anlayışın göreve gelmesi beklenen ve arzulanan bir taleptir.

Zaten MATSO’nun kuruluş amacındaki anlayışta bu talepten doğmuştur.

Bunu MATSO’nun resmi web sayfasında yer alan ‘Odamız’ açıklamasında da görüyoruz.

“İlçemizde Oda kurulmadan önce Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı bir ajanlık bulunmaktaydı. Ajanlıkta birçok odada bulunmayan üye sayısına ulaşılmıştı. Ulaşılan üye sayısı 1860 idi.

İşadamlarının yatırım yapmak istedikleri ilçemiz, ekonomik ve ticari açıdan her zaman önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen Ticaret ve Sanayi Odasının kurulmasında oldukça geç kalınmıştır.”

Bu nedenle MATSO seçimini önemsiyoruz, önemsetmeye emek harcıyoruz.

Meslek komitelerinde yer alan aday isimlerin niteliklerini, donanımlarını, yapabileceklerini o yüzden sorguluyoruz.

Sorguluyoruz. Çünkü;

Manavgat’ı önemsediğimiz için, MATSO’yu önemsiyoruz.

Seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi, üyelerin hür iradeleriyle oy kullanmaları, kırmadan, dökmeden herkesin üzerine düşeni yapması temennisiyle yarışacak arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.