Manavgat Ziraat Odası Başkan Adayı Denizyaka Muhtarı Şener Eren 1 Şubat Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek olan seçim öncesi seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleriyle ilgili bilgi verdi.
“Ziraat Mühendis kadrosunu güçlendireceğiz”
Ekip arkadaşlarıyla uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdiklerini, üretici ve çiftçilerle birebir konuşarak sorunları yerinde tespit ettiklerini, buna göre çözüm üreterek yapılabileceklerini sıraladıklarını aktaran başkan adayı Şener Eren, öncelikli hedeflerinin ziraat odasının en ihtiyaç duyduğu ziraat mühendisi kadrosunu güçlendirmek olacağını söyledi.
7/24 Alo Danışma Hattı
İstihdam edilecek ziraat mühendislerinin tarımın yapıldığı, toprağın işlendiği her bölgeyi adım adım gezerek üretici ve çiftçinin talebine göre budama, gübreleme, ilaçlama ve toprak analizi konusunda eğitimler, bilgiler vereceğini aktaran Eren, 7/24 hizmet verecek “ALO DANIŞMA HATTI” ile üretici ve çiftçilere bir telefon sesi uzaklığında olacaklarını belirtti.
“Toprak ve su analiz laboratuvarını aktif hale getireceğiz”
Çiftçi ve üreticilerin yanı sıra paralel yan kuruluşların toprak ve su analizi yaptırmak için Alanya ya da Antalya’ya gitmelerinin ziraat odasının bir ayıbı olduğunu, göreve geldiklerinde bu sorunu temelden çözmek için tüm dinamiklerle birlikte hareket ederek geçmişte var olan “Toprak ve Su Analiz Laboratuvarını” Manavgat’ta yeniden aktif hale getireceklerini söyledi.
“En önemli projemiz insana değer vermek”
Açıkladığı projelerin sadece bir başlangıç olduğunu, ajandalarında daha pek çok projelerinin olduğunu süreç içerisinde bunları Manavgat kamuoyuyla sırayla paylaşacaklarının altını çizen Eren, en önemsedikleri projenin çiftçi ve üreticiye yani insana değer veren bir zihniyetin hâkim olduğu bir oda yapılanması oluşturmak olduğunu belirtti.
“Çiftçi ve üretici yalnızlaştırıldı”
Ziraat Odası Başkan Adayı Şener Eren açıklamasında; “ Çiftçi ve üretici ilgisizlikten o kadar mustarip ki, “iyi ki tarımı bıraktım” demeye başladı. Bu gerçekten üzücü ve endişe verici bir durum. Üretmezsek, tükeniriz. Üretici her daim arkasında kendisine destek verecek bir güç ister. O güç ziraat odalarıdır. Ama mevcut ziraat odası yönetimi bugüne kadar çiftçi ve üreticilerimizin isteklerine cevap veremedi. Çiftçi ve üretici yalnızlaştırıldı. Üreten çiftçi birdenbire tüketici konumuna geldi, verimli tarım toprakları ekilmez, işlenmez oldu. Manavgat’ta ekilebilir alanların yaygınlaştırma projelerimiz hazır. Bunları hayata geçirmek için öncelikle mevcut zihniyetin değişimine ihtiyaç var. Tarımda ilçe potansiyelinin değerlendirilmesi, katma değer artışının en üst düzeyde sağlanması için öncelikle zihniyet değişimine ihtiyaç var. Tarımı, çiftçiyi, köylüyü, üretimi yok sayan anlayıştan kurtulmak gerek. Çağın zenginliği su ve toprak varlığıdır. Bu varlığa sahip olmak yetmiyor, korumak, iyi yönetmek gerekiyor” dedi.