CHP’li Nezih Özgenç’in 19 Mayıs kutlama mesajı

0

CHP’li Nezih Özgenç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “104 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan güneş bir bağımsızlık simgesi olarak ülkenin her karış toprağına yayılmıştır. Biz bugün de Samsun’dan aldığımız meşaleyi taşımaya, bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.

“Cumhuriyetimize sahip çıkacağız”

Cumhuriyetle, laiklikle vedalaşmak isteyen zihniyete karşı en büyük gücün ulusal birlik ve beraberlik olduğunun önemine dikkat çeken Özgenç,” Türk ulusu, Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek kendi kaderine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir. 19 Mayıs’ta emperyalist işgalcilere karşı başlatılan ulusal kurtuluş mücadelesi, bugün cumhuriyet kazanımlarına, Atatürk adına, Atatürk ilkelerine, milli varlıklarımıza, vatan topraklarımıza, sınır kapılarımıza düşmanca yaklaşanlara karşı devam ediyor. Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda Cumhuriyetimize, gençlerimizin, çocuklarımızın aydınlık geleceğine sahip çıkmaya, durmadan yılmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz” dedi.

“Aydınlık yarınlara kavuşmaya ant içtik”

Özgenç açıklamasının devamında; “Atamızın dediği gibi; ‘Gençler; Sizler; yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler. Asla ve asla yorulmazlar.’ Yok öyle yılgınlığa düşmek! Bizler bu vatanın evlatları olarak bağımsızlık mücadelesinden, cumhuriyet değerlerinden, hiç vaz geçmeden günümüzü ve geleceğimizi korumaya, aydın yarınlara kavuşmaya ant içtik! Biliyoruz ki yurdumuzu karanlık emellerine çekmek için uğraşanlar hep olacaktır! Biz elimize aldığımız özgürlük meşalesini sizlere devrettik, sizlerde sizden sonrakilere elden ele bu umudu, bu inancı büyüteceksiniz…”

Vaz geçmiyoruz!

Ayağa kalkıyoruz ve 19 Mayıs’ın 104. Yılında vatan topraklarına sahip çıkıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta yüce önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, o günden bugüne ülkenin bağımsızlığı için canlarını feda eden azizi şehitlerimizi, gazilerimizi ve bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum” dedi.