Manavgat’ta ‘ÖZEL’ Bir Gündü

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gurup Başkanvekili Özgür Özel Cumhurbaşkanlığı 2.Tur seçim çalışmaları kapsamında Manavgat’taydı.

Özel’i konuşma yapacağı Atatürk Kültür Merkezi önünde coşkulu bir kalabalık karşıladı. Mesai saati olmasına rağmen alanda toplanan kalabalık Özel ve beraberindekileri oldukça mutlu etti.

“Türkiye’nin umudu cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu”

Ellerinde Türk bayraklarıyla; “Türkiye’nin Umudu Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganı atan kalabalığın heyecan ve coşkusu 2. Tur seçimi için umutların büyüyerek yüreklere yayıldığının bir göstergesi gibiydi.

Manavgat’ta 1. Tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde yerel ölçekte siyaset yapılması, Millet İttifakı’nın bileşen partileri de dâhil olmak üzere üst yönetim kadrosundan hiçbir ismin Manavgat’ta gelerek çalışmalara katılmamış olması,  184 bin seçmen sayısına sahip ilçede şaşkınlıkla karşılanmıştı.

  1. Turda beklenen oy farkı yakalanamadı

Tüm bu olumsuzluklara karşı Kemal Kılıçdaroğlu rakibi Recep Tayyip Erdoğan’dan 7 bin oy fazla alarak 1. Tur yarışını önde bitirmişti. Aslında ümit edilen oy farkı beklentisi çok fazlaydı.

Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın Manavgat’ta 11 bin 944 oy alması, yaklaşık 20 bin seçmenin sandığa gitmemesi ve kullanılan 3 bin geçersiz oyun bu sonuçlara etki ettiğini düşünen il ve ilçe yöneticileri Antalya’nın diğer ilçelerinde ki sonuçları da masaya yatırarak yeni bir strateji geliştirmenin zorunlu olduğuna karar verdiler.

CHP Genel Merkez’den taleple partinin sözcüsü ve tanınırlığı yüksek bir isim olan Özgür Özel’ i seçim çalışmalarının kaptanı yaptılar.

Özgür Özel Antalya’nın tüm ilçelerini kalabalık bir heyetle dolaşırken sondan bir durağı Manavgat oldu. Özel’e CHP Antalya milletvekilleri Aliye Coşar, Serap Yazıcı Özbudun, Cavit Arı, Şerafettin Kılıç, İyi Parti milletvekili Aykut Kaya’nın yanı sıra 27. Dönem milletvekilleri Rafet Zeybek, Aydın Özer ile çok sayıda il ve ilçe yöneticisi eşlik etti.

Böcek, Sözen ve Coşar’a uzun alkış

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Aliye Coşar’ın isimleri anons edildiğinde kalabalığın bu üçlüye büyük sevgi gösterdiğini ve uzun süre alkışladığını da belirtelim.

Burada organizasyonda gördüğümüz bir eksikliği dile getirmek zorundayız. CHP kontenjanından milletvekili seçilen Saadet Partili Şerafettin Kılıç’ı Manavgat halkı Yayla Mahallesi’ndeki halkla buluşma toplantısının yanı sıra yaptığı esnaf ziyaretlerinden dolayı az da olsa tanıdı.

Serap Yazıcı’ya mikrofon uzatılmalıydı

Ancak yine CHP kontenjanından milletvekili seçilen Gelecek Partili Serap Yazıcı’yı Manavgat halkı tanımıyor. O Serap Yazıcı ki Anayasa profesörü. O otobüsün üzerinde bulunan isimlerin birçoğundan en bilgilisi ve donanımı olan bir bilim insanı. Görme yetisini 13 yaşında kaybetmiş bir kadın vekil olarak otobüsün üzerindeki kalabalığın arasında sıkışıp kalmasına üzüldüm.

Özgür Özel keşke konuşmasına başlamadan önce Serap Yazıcı’nın kısa bir konuşma yapmasına olanak verilseydi. Serap Yazıcı Kılıçdaroğlu’nun en güvendiği isimlerden biri. Çünkü söz verdiği Parlamenter Sisteme geçişin mimarı olan bir isim Serap Yazıcı. Düşünülmedi.

Zafer Partisi Millet İttifakı’nda

Özel’in halkla buluşmasına Kılıçdaroğlu’u destekleyecekleri açıklamasını yapan Zafer Partisi’nin ilçe yöneticilerinin de katılması memnuniyet yarattı. Özel, Zafer Partisi ilçe yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Özgür Özel’in konuşması genelde ulusal basında yer alan gündemdeki konuların bütünüydü. Konuşmasında iki konuya dikkat çekti:

Özgür Özel ne dedi?

Kim ki teröre destek veriyor, onlarla yol yürüyorsa Allah bin türlü belasını versin… Millet İttifakı’nın iktidarında Abdullah Öcalan asla serbest bırakılmayacak.

Video montajcılarına bu ülkeyi bırakmayacağız. Genel Başkanımızı terör destekçileriyle birlikteymişçesine montaj bir videoyu halka yutturmaya çalıştılar. Cumhurbaşkanı da videonun montaj olduğunu katıldığı bir televizyon programında itiraf etti. Suç duyurusunda bulunduk. 22 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı, diğer 3 isim ise hala iletişim başkanlığında personel olarak çalışıyor.

Sahtekâr bir Cumhurbaşkanı istiyor musunuz?