Manavgatlı yazarlar Tüter Kırtasiye ’de Söyleşi ve imza günü düzenledi. Söyleşi ve imza gününe on bir yerel yazar-çizer katıldı.
Tarih boyunca yazın insanları için yaşadıkları kentler önemsenmiş ve farklı nedenlerle yapıtlarının ya da günlük yazılarının konusu yapılmıştır. Bunlar anı kitabı, gazete makalesi ya da günlük yaşamı yakalayan yazı, deneme, kültür ve sanat dünyasına ilişkin bir çalışma olarak karşımıza çıkar.
Yazılanlar kentin tarihine ve belleğine katkı olduğu kadar, amaçlanan anlatılanı görünür, tanınır ve unutulmaz kılmaktır. Son yıllarda özellikle yerel yazarlar bu konuda önemli ve dikkat çekici çalışmalara imza atıyor.
Yerel yönetimler ve STK’lar destek vermeli
Yerel yönetimler ve STK’ların da yerel yazar ve çizerlere daha fazla destek olması kentin tanınırlığına ve kültür ve sanat çerçevesinde çağ atlamasına büyük katkı koyacaktır.
Manavgat yerel yazarlarının aynı amaç ve istekle kendi olanakları içerisinde düzenledikleri organizasyonlara okuyucuları destek veriyor.
Tüter Kırtasiye ‘de buluşan yazarlar “Okumanın yaşı vardır. Şimdi tam olarak o yaştasınız” sloganıyla başlattıkları imza ve söyleşi gününde kitapsever dostlarıyla buluştu.
Söyleşi ve imza gününe 11 yazar katıldı
Manavgatlı yazarların bugünkü konukları Fatma Sarı, Dilek Nazlıoğlu, Derya Tuncer Sarı, Vefale Talıblı, Ece Çinler, Mustafa Zafer Soydan, Şerif Ali Dönmez, Ahmet Refik İnci, Yılmaz Ali, Bekir Sevik ve Dr. Hüseyin Ziyaeddin oldu.
Kitapseverlerle bir araya gelen yazarlar, okuyucularının yazarlık ve çeşitli konulardaki sorularına içtenlikle cevap verdiler, kitaplarını imzaladılar. Yazarlar ayrıca kitaplarını imzalatmaya gelen öğrencilerden, kitap ücreti almayarak hediye ettiler.
Yazmak, cehennem ateşinde yanmak gibi
Manavgatlı yazarların bu çaba ve emeklerini görünce İlhan Berk’in “ Yazmak denen cehennem ateşinde her gün yanıyorum” cümlesi aklıma geldi. Ve istem dışı olarak bu yazın emekçilerini cehennem ateşinde yanan günahkârlara benzettim. Sanki yazmak suçmuş gibi…