Müftülükten Seminer

0

Manavgat Müftülüğü 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Prof. Dr. Orhan Çeker katıldı.

İbrahim Sırrı Sözen Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Dr. Orhan Çeker, “Peygamberimiz, iman ve istikamet” başlıklı konuyu işledi.

Saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hatıplar Kenan Önder Kasapoğlu Cami İmamı Eyyüp Ensar Kılınç tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.  Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi.

Açılış konuşmasını Manavgat Müftüsü Abdullah Eroğlu yaptı. Eroğlu, etkinliklerine gösterilen ilgi ve katılımdan dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Müftü Eroğlu ayrıca farkındanlık yaparak, peygamberimizi farklı bir ağızdan anlatılmasını istedikleri için İslam Hukuku Profesörü Orhan Çeker’i davet ettiklerini belirterek, “ Hocamız bu kadar yoğun işleri arasında bizleri kırmayarak davetimize geldi. Allah kendilerinden razı olsun. Katıldığınız için de sizlere şükranlarımı sunarım. Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda İslam’ın o güzel ahlakını, gerçek İslam’ı sizlere daha iyi anlatmak için bu tip etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

Prof. Dr. Orhan Çeker, 70 dakika süren anlatımında peygamberimizin yaşamından örnekler verdi ve tek istikametin akıl sahibi olarak biz kulların Allah’ın lütfettiği imana sıkı sıkıya sarılmak olduğunu söyledi.

Müftü Abdullah Eroğlu, seminer bitiminde Çeker’e buket takdim etti. Orhan Çeker katılımcıları kırmayarak onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.