Aykut Kaya, “Çığlıklarınızın Sesi Oluyoruz”

0

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Kaş ilçesini ziyaretinde 6360 Sayılı Büyükşehir Belediye Yasası’nı eleştirdi. Kaya, “ Büyükşehir Yasası ne yazık ki yayla ve deniz gibi büyük coğrafyaya sahip ilçelerimizde işlevini tam olarak yerine getirememektedir. Dolayısıyla Büyükşehir Yasası’nın özellikli ilçelerimiz için yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz” dedi.

“Sorunları yerinde tespit ediyoruz”

Meclis’in Yeni Yasama Dönemi’nin ilk tatil haftasında ayağının tozuyla Antalya’nın Kaş ilçesine giden İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, ilçenin birikmiş ve bugüne kadar çözümlenmeyen sorunlarının takipçisi olacağını belirterek “Sorunları yerinde tespit ediyoruz. Çözüm yolları için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Sorunların tam kalbinde basın toplantısı düzenleyerek, konuların önemine dikkat çekiyoruz.  Meclis ’de dile getirerek Antalya’mızın sesi oluyoruz.  Çığlıklarınızın sesi oluyoruz” diye konuştu.

Bu kez durakları, Kaş Kınık Hal Kavşağı

Antalya’nın Kaş İçesinin Kınık Mahallesi’nde yer alan ve ‘Ölüm Kavşağı’ olarak adlandırılan Kınık Hal Kavşağı’nda basın mensupları, partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen Kaya ulaşım, imar, barınma krizi, yüksekokul, tarım, turizm, kapalı Pazar yeri, otopark ve arıtma tesislerinin yetersizliği gibi konulara değindiği açıklamasında şunları söyledi:

“Ölüm Kavşağına son verin”

  • Kaş ilçemizin birçok kavşağında ölümcül kazalar meydana gelmiştir. Dolayısıyla çok insanımızın canı yanmıştır. Ocakları sönmüştür. Bölge halkı 6 ay önce seslerini duyurabilmek için hal kavşağını trafiğe kapatmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sesleniyorum; ‘Yapımına başlamış olduğunuz çift yönlü yolu bir an önce bitirin.” Vatandaşlarımızın canının acıdığı artık yeter!

“18 uygulaması bir an önce tamamlanmalı”

  • Antalya’nın 19 ilçesi arasında Kaş ilçemiz en az imar ve köy yerleşim alanına sahiptir. Tarım Bakanlığı’nda bekleyen projelendirilmiş, köy yerleşim alanlarının ivedilikle onaylanması gerekmektedir. İmara açılan mahallelerde 18 uygulamasının da bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Yasal yapılaşmanın önünün açılması ilçenin varlığına kayma değer katacaktır.

“Barınma sorunu insanımızı canından bezdirdi”

  • Barınma krizi en büyük sorun. Memurların, asgari ücretlilerin, emeklilerin 15-20 Bin lira ev kirası ödeyerek yaşamaları çok zor. İlçeye atanan memurlar bu yüzden gelmek istemiyor. Tayinlerini başka bir yere istiyorlar. Bu gidişle hastanelerde çalışacak personel bulunmayacak. TOKİ’nin önceden projelendirdiği Yeniköy’de lojman arzını çoğaltmaları zaruridir.

“Kaş’ta yüksekokul neden yok?”

  • Burada neden bir yüksekokul yok? Arkeoloji, tarım, turizm ve denizcilik alanında eğitim verecek bir yüksekokul için çalışmalar yapılmalıdır. Bölgede yaşayan gençlerin ihtisas yapmasının önü açılmalıdır.

“Belediye Başkan adaylarına çağrıda bulunuyorum”

  • Kapalı Pazaryeri ve otopark sorunu da acilen çözüme kavuşturulmalıdır. Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan adaylarına çağrıda bulunuyorum; “Seçim vaatleriniz arasına kapalı pazaryeri ve otopark projelerini alın, kamuoyuyla paylaşın. Çözüm önerileri getirin! Vekil olarak elimden gelebilecek her türlü işbirliğini sizlerle yaparak, yanınızda olacağım.

“Denizlerimiz kirleniyor, arıtma tesisi yenilenmeli”

  • 30 sene önce yapılan arıtma tesisi alt yapı olarak ihtiyaca artık cevap vermemektedir. Bu yüzden denizlerimiz kirlenmeye başlamıştır. Kaş’ın 50-100 yıl sonraki büyümesi düşünülerek arıtma tesislerin çoğaltılması ve kapasitesinin artırılması zorunluluk haline gelmiştir.

“Kasaba Kemer Barajı neden bitirilemiyor?”

  • Organize Sanayi ve Yaş Sebze ve Meyve Hal’ini ziyaretimizde gördük ki; Kaş ekonomisi için önemli olan alanların hızlı bir şekilde bitirilmesi gerekmektedir. Ayrıca yapımına 10 yıl önce başlanan ancak sürüncemede bırakılan, örtü altı seracılık için önem arz eden Kasaba Kemer Barajı’nın yapımı hızla tamamlanmalıdır.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya basın toplantısının ardından beraberindeki heyetle esnaf ziyaretinde bulundu.