Bu dizi birilerini neden rahatsız etti?

0

 İsrail’in Gazze katliamı devam ederken bu yazı da nereden çıktı diye düşünebilirsiniz.  Halk bu savaş ile Dilan Polat haberleri arasında sıkıştırılıp kalırken, neler oluyor neler!

TRT, savaş nedeniyle Cumhuriyet’in yüzüncü yıl kutlamalarını iptal ediyor…

Milli Eğitim Bakanlığı ana okullara mescit zorunluluğu getiriyor…

65 yaş üzeri vatandaşın yasal hakları olmasına rağmen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yolculuk yapması keyfi olarak engelleniyor.

7 bin 500 lira maaş alan emeklilere, ‘Biz size bakamıyoruz, artık ölün’ deniliyor…

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek. Bu ülkede sanki bunlar yaşanmıyor gibi Fox Tv’de yayınlanan ‘Hudutsuz Sevda’ adlı diziye kafayı takmış durumda.

Dizi izleyicisi değilim ama Perinçek RTÜK sopasını sallayınca diziyi merak ettim. You Toube’dan 3 bölümünü izledim. Ne yalan söyleyeyim diziyi sevdim de…

Hudutsuz Sevda dizisi Artvin’in o harika doğasıyla ünlü Şavşat ilçesinde çekiliyor. Dizinin konusu sizi sarmazsa bile o görsel şölen sizi ekrana bağlıyor.

Dizinin konu başlıkları kan davası, mafya, uyuşturucu ticareti. Gürcistan- Batum bağlantıları ve benzerleri gibi gündemdeki konular…

  • Vay efendim Şavşat halkı böyle bir tanımlamayı hak etmiyor da, yöre halkı ilçelerinin uyuşturucuyla, mafyayla anılmasından rahatsızmış da, yöre halkı geleneklerine bağlı vatanseverlermişler de… de de… da da… Dizi hemen yayından kaldırılmalıymış….

Siyasetin üstad-ı Azam-ı Doğu Perinçek Şavşat ilçesinin adının Gürcüce Şevsati’den geldiğini bilmez mi? Tarihte buranın Gürcülerin ilk yerleşim alanı olduğundan bir haber mi?

Perinçek gibi entelektüel birikimi olan bir siyasetçi bunları bizlerden daha iyi bilir. Bilir ama ses etmez o da ayrı bir konu.

Perincek’in bu açıklamasından ve RTÜK sopasını göstermesinden sonra yapımcılar, çareyi plakaları değiştirmekte buldular.

Artvin’in trafik plaka kodu 08. Son iki bölümdür plakalar 83 oldu. Türkiye’de 81 il var. 83 acaba hangi ilin plaka kodu?

Bu dizi birilerini acaba neden rahatsız etti?