BBP MYK’sında bir Manavgatlı

0

Cumhur İttifakı’nın bileşeni Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Ankara Spor Salonu’nda yapılan 12. Olağan Kurultayında Genel Başkanlığa Mustafa Destici yeniden seçildi.

Bin yirmi beş kurultay delegesinin oy kullandığı genel başkanlık seçiminde mevcut Başkan Mustafa Destici, delegelerini tamamına yakınının oyunu alarak koltuğunu korudu.

Kurultay’da Manavgatlı iş insanı Şuayip Bozkurt’un partinin karar organı Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) seçilmesi Manavgat ve Antalya’da sevinçle karşılandı.

BBP Antalya Koordinatörlüğü görevini de yürüten Bozkurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; “12’nci büyük toyumuzda şahsımı Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine uygun gören Genel Merkezi’mize, Üst Kurul Delegelerimize ve dava arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Kurultay’ın hemen sonrası telefonla ulaştığımız Bozkurt’tan kısa bir değerlendirme yapmasını istedik. Bozkurt görüşmemizde şu ifadelere yer verdi:

  • 12’nci Kurultayımızı gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin yanı sıra Cevdet Tellioğlu ile Ünsal Karabulut arkadaşlarımız da aday olarak yarışmak istediler. Ancak noter kanalıyla aday olmak için delegelerden yeterli imza toplayamadıkları için adaylıkları geçersiz sayıldı.
  • Divan demokratik bir seçim yarışı olması adına bu arkadaşlar için salonda bir kez daha imza standı açılmasına izin verdi. Ancak bu kez de yeterli delege imza sayısına (100) ulaşamadıkları için adaylıkları divan tarafından reddedildi.
  • Salonda hangi sebepten çıktığı belli olmayan kısa bir arbede yaşandı ama kolluk güçleri olaylar büyümeden gerekli tedbiri aldı. Buradan kolluk kuvvetlerimize bir kez daha teşekkür ederim. Partimiz elbet bunun sorumlarına gerekli disiplin suçlarını uygulayacaktır.
  • Parti genel merkezimiz Antalya Koordinatörlüğü görevinde yaptığım başarılı çalışmaları göz ardı etmeyerek beni MYK’ya seçti. Şimdi omuzumda daha büyük bir sorumluluk var. Beni bu göreve layık görenleri mahcup etmemek için çok daha fazla çalışarak, davama hizmet edeceğim.
  • Önümüzde yerel seçimler var. Antalya’da ve özellikle Manavgat’ta genel merkezimizin desteğini de arkamıza alarak, “Birlik içinde çokluk” anlayışımızı tüm Antalya coğrafyasında ilmik ilmik işleyeceğiz.
  • Yerel anlamda Antalya ve Manavgat’ta muktedir olabilmek için bileşenimiz Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etmemiz, yol yürümemiz zaruridir. Çalışmalarımız bu yönde büyüyerek devam edecektir.