Sevilay Çevik “Kadınlarımız sonsuza kadar var olacaklardır”

0

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in eşi Sevilay Çevik Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Olimpos (Olympos) bölgesinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Çevik’e doğa yürüyüşünde Şehit ve Gazi aileleri, meslek büyükleri, emekliler, personel eşleri ile kadın personeller eşlik etti.

Binlerce yıldır Anadolu topraklarında yaşayan kadınların bilgeliğin, çalışkanlığın, bereketin, sevginin ve barışın simgesi olduğunu belirten Çevik, “ Bu tarih yolculuğundaki varoluş mücadelemiz Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlanmıştır” dedi.

Biz bugün bu yürüyüşte 500 kadınız ama biliyoruz ki yüreği vatan, millet ve bayrak aşkıyla atan bu topraklarda milyonlarca kadının var olduğunun altını çizen Çevik, “ Kadınlarımız sonsuza kadar var olacaklardır” dedi.

Sevilay Çevik açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Türk kadınları olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasında ve 29 Ekim 1923’te çağdaş, laik, demokratik, hukuk devletinin inşasında zorlukla fakat zorluklardan ziyade onurla ve gururla yer alarak alnımızın teri ile çıktığımız bu yolda bizleri zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhudur.

Her gün olduğu gibi bugün bu vesile ile birlikte bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, tüm Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

  1. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun, nice yüzyıllarımız olsun!