İsrail zulmüne karşı yürüdüler

0

“Manavgat Kudüs Platformu” adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Filistin için yürüdü.  Yürüyüşe Manavgat Müftüsü Abdullah Eroğlu, siyasi partilerin temsilcileri ile MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör ve Esnaf Odası Başkanı Hasan Özcan’da eşlik etti.

Filistin’de yaşanan İsrail zulmüne karşı AGD, Memur-Sen, İHH, Cihannüma, Nizamı Âlem Ocakları, Safa Vakfı, Sözler Eğitim Kültür Derneği, Umut Kervanı ve Beşir Derneği’nin bir araya gelerek oluşturdukları ‘Manavgat Kudüs Platformu’nun organize ettiği yürüyüş, Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) önünden başlayarak Cumhuriyet Alanı’nda son buldu.

Mehmet Gayretli başkanlığındaki Manavgat Kudüs Platformu bileşenleri AKM önünde toplantı. Ellerinde pankart ve dövizlerle kortej oluşturan kalabalık, İsrail aleyhine sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na geldi.

Kur-an-ı Kerim’in okunmasından sonra, 75. Yıl İlköğretim öğrencisi Eymen Miraç babasının yazdığı Filistin adlı şiirini okudu.

İHH Manavgat temsilcisi Furkan Sarıkaya platform adına basın açıklamasını okudu. Sarıkaya ‘Ey Siyonist Terör Devleti İsrail’ diye başlayan konuşmasında, “Sonunuz yaklaşıyor, tünelin ucundaki ışık görünüyor, dövemediği adamın, karısını kızını döverek itibar toplamaya çalışan kişinin örneği gibi siz de korkunuzdan kara harekâtına girişemeyip, durmadan sivil insanları bombalamakla kaybettiğiniz itibarınızı toplamaya çalıştığınızın çok iyi farkındayız. Ama bu da bir yerde bitecek ve siz acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaksınız. O gün çok yakındır. Bu gün aydınlığa en yakın olduğumuz karanlık vaktidir. Eteğinizdeki son taşları bitirdiğiniz zaman asıl o zaman sizi göreceğiz. Şu anki pervasızlığınızın halkınızın ve askerinizin moralini düzeltmek, içini soğutmak için, yer ile yeksan olan itibarınızın düzelmesi için olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu saatten sonra ne yaparsanız yapın, artık kartondan bir kaplan olduğunuzu biz biliyorduk da bütün dünya da görmüş oldu. Siz bir korkaklar ordususunuz” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasının ardından Manavgat Müftüsü Abdullah Eroğlu’nun duası ile tüm şehitler adına Fatiha okundu.