Manavgat Gazilerimizi Onurlandırdı

0

19 Eylül ‘Gaziler Günü’ Manavgat’ta kutlandı. Protokolün, gazilerin, siyasi partilerin, STK’ların, okulların ve vatandaşın yoğun katılım gösterdiği kutlama programında yer yer yer duygulu anlar yaşandı.

Garnizon Komutanlığı ile Kuvay-i Milliye Derneği’nin çelenk sunumunda katılımcılar, alkışlarla tempo tutarak Atatürk’e olan saygı ve bağlılıklarını bir kez daha gösterdiler.

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programının sunuculuğunu Fatma-Turgut Şen Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Kubilay Korkmaz yaparken, İstiklal Marşı’nı Milli Egemenlik Ortaokul Müzik Öğretmeni Melahat Şancı Uçak tarafından okundu.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşma ise Jandarma Teğmen Ahmet Çetin tarafından gerçekleştirildi.

Milli Egemenlik ilkokul öğrencisi Aylin Tığlı, ‘Gaziler Günü’ şiirini büyük bir coşkuyla okudu. Aylin’in heyecanına kalabalıkta elik etti.

Manavgat Kaymakamı Adil Karataş program sonunda protokol ile gazileri makamında kabul ederek, ikramlarda bulundu.

Gaziler Günü Neden Kutlanır?

19 Eylül, Türkiye’de Gaziler Günü olarak kutlanır. Bu özel gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanı verildiği tarihtir. Gaziler Günü, her yıl 19 Eylül’de, ülke genelinde gazilerimizi onurlandırmak amacıyla çeşitli etkinliklerle anılır.