Gülay Karataş, “Engelleri aşmak inanç meselesidir” (video haber)

0

Manavgat Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ‘Engelsiz Bir Yaşam’ sloganı ile ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ programı düzenlendi. Programın ev sahipliğini Alexsia Resort &Spa Hotel yaptı.

Alexsia Resort & Spa Hotel’in toplantı salonunda düzenlenen programa; Projenin önderliğini üstlenen Manavgat Kaymakamı Adil Karataş’ın eşi Gülay Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cavit Sevim, Manavgat Engelliler Derneği (MEDER) Başkanı Deniz Yılmaz, Turizmci iş insanı Av. Emel Özden, kamu kurum müdür ve eşleri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Cavit Sevim, “Çalışmalarımız artarak devam edecek”

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cavit Sevim açılış konuşmasında; “ Bakanlığımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın iş birliği çerçevesinde hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerini çok önemsiyoruz.  Bu bağlamda ‘Biz Birlikte Daha Güçlüyüz’ adı altında bugün engelli öğrencilerimiz ve aileleriyle bir araya geldik. Projenin önderliğini yapan Kaymakamımız Sayın Adil Karataş ile Kıymetli Eşi Sayın Gülay Karataş’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz ve velilerine işletmesinin kapılarını açarak destek veren Av. Emel Özden’e de teşekkür ederiz. Engelli öğrencilerimizin toplum yaşamından kopmamaları, sosyal ve kültürel yaşamlarını geliştirmeleri ve hayata entegreleri için çalışmalarımız artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Karataş, “Ortak bir bilinç oluşturabilmeliyiz”

Engellilerin hayata hazırlanması noktasında herkesin mesuliyet sahibi olması gerektiğine dikkat çeken Gülay Karataş, “Engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu kaydetti.

Karataş konuşmasının devamında; “ Ortak bir bilinç oluşturabilirsek yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, hayırseverlerin ve medyanın öncülüğünde engelli yavrularımızın önündeki engelleri kolayca aşabiliriz. Sokaklarımızı, okullarımızı ve toplu taşıma araçlarını engelli yavrularımızın kolay kullanmasına uygun hale getirmeliyiz. Engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıları aynı zamanda aileleri, anne ve babaları üzmekte, onların sıkıntılarını da arttırmaktadır. Engelli kardeşlerimize sağlanacak olanakları bir lütuf olarak göremeyiz, onların en doğal hakkı olarak düşünmeliyiz. Bu bağlamda bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlik ne ilk ne de son olacaktır. Bir anket çalışması yaptık, istek ve ihtiyaçları bu yönde belirledik. Otellerimizle görüşüyoruz. Yavrularımızın gülen gözleri hepimizin gülmesine neden oluyor” dedi.

Emel Özden, “Onurluyum, gururluyum”

Turizmci iş insanı Av. Emel Özden ise, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapılacak her türlü etkinlik için otellerinin kapılarının açık olduğunu söyledi. Özden, “ Böyle anlamlı bir etkinliğin paydaşı olmaktan onurluyum, gururluyum” dedi.

Davetliler kahvaltı sonrasında animasyon gösterileri, oyun havaları eşliğinde unutulmaz bir gün geçirdiler. Gülay Karataş ve Emel Özden çocukların hediyelerini birlikte takdim ederken, yavrularımızın gözlerinde ki mutluluk ve sevinçleri görülmeye değerdi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cavit Sevim ‘Biz Birlikte Daha Güçlüyüz’ etkinliğine verdiği destekten dolayı Av. Emel Özden’e teşekkür belgesi taktim etti.