BİLAL AY: BESİCİLİĞE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

0

Manavgat Süt ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay, birliğin kuruluşundan beri yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Ay son olarak sektörün sorunlarını dile getirdiği dosyayı AK Parti Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’ye sundu.

Ziyaretin amacı hakkında kısa bir açıklama yapan Bilal Ay, süt üreticilerinin ve hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunları doğrudan yetkili makamlara ileterek, çözüm yolları hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapmanın zorunluluğunu dile getirdi.

Manavgat Süt ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay, görüşmede ayrıca hayvancılık sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanması, üreticilere sağlanan desteklerin artırılması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi gibi konuların masaya yatırıldığını söyledi.

NİHAT ZEYBEKÇİ’DEN DESTEK SÖZÜ

Eski Ekonomi Bakanı şimdilerde AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Nihat Zeybekçi’nin sektörden gelen bir isim olarak sorunlara hâkim olduğunu belirten Ay, “Sayın Nihat Zeybekci, hayvancılık ve süt üretimindeki sorunlarımıza son derece hâkim. Kendisi de köy ve hayvancılık geçmişine sahip olduğu için, sorunlarımızı daha iyi anlayabiliyor ve bu alanda çözüm odaklı önerilerde bulundu. Geleceğe dair umut verici açıklamalarda bulunması, sektör temsilcileri olarak bizleri memnun etti” ifadelerini kullandı.

Süt Üreticilerinin sorunlarını TBMM açıldığında gündeme taşıyarak çözümü için destek vereceğini söyleyen Nihat Zeybekçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Manavgat’a selamlarını iletti.

ÜRETİCİLER ANKARA’DAN UMUTLA DÖNDÜ

Toplantı sonrasında yapılan değerlendirmelerde, Nihat Zeybekci’nin yapıcı yaklaşımlarının süt üreticilerine moral verdiği vurgulandı. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay, “Sayın Zeybekci’nin, bir devlet adamına yakışır şekilde, sorunlarımıza çözüm odaklı fikirler sunması bizim için çok değerli. Kendisine bu samimi yaklaşımı ve desteği için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Manavgat Süt ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay, sektörün sorunlarını çözebilme adına Antalya Milletvekilleri ve yetkililerle sık sık görüşmeler yapmasıyla biliniyor. Ay’ın bu çabası birliğin üyeleri ile Manavgat halkı tarafından takdirle karışlanıyor.