MASMO’DAN SEMİNER

0

Manavgat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (MASMO), ‘Daha Güvenli Bir Meslek İçin Sürdürülebilirlik’ başlıklı panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak TÜRMOB eski Genel Sekreteri Yücel Akdemir katıldı.

İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere meslek üyeleri, Alanya Muhasebeciler Odası yöneticileri, MASMO Kurucu Üyesi Nezih Özgenç ve Ticaret Lisesi’nin öğrencileri katıldı.

Hangi meslek grubuna mensup olunursa olunsun insanların yaşam savaşı verdiğini ve yaşamını sürdürülebilir kılmak için de bilgilenmesi gerektiğinin altını çizen TÜRMOB eski Genel Sekreteri Yücel Akdemir, bilgi ve tecrübeyi paylaşmanın önemine dikkat çekti.

Seminerde Pandemi ve deprem sonrası mali müşavirlik mesleğinde sürdürülebilirlik, Dijitalleşen dünyada mesleğin güvenliği, Mesleki kurumlarımızın geleceği, Acil mesleki taleplerimiz ve Özellikli konularda muhasebe uygulamaları başlığı altındaki konular ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Mali Müşavirlik mesleğinin Avrupa’da önemli bir meslek grubu olduğunu, avukatlardan ve mimarlardan daha fazla para kazandığını belirten Akdemir, “ Ülkemizde bu meslek maalesef hak ettiği değeri görmüyor.  Avrupa’nın en saygın mesleklerinden biri olan mesleğimiz, ülkemizde son 30 yıldır az da olsa gelişme göstermeye başladı.  Bu yeterli mi? Asla, yeterli değil. Avrupa’da avukatlardan, mimarlardan fazla para kazanan ve saygı duyulan mesleğimizi çağın koşullarına göre geliştirmek ve büyütmek için hepimize görevler düşüyor. Bunun içinde bilgilenmeli ve bilgilendirmeliyiz” dedi.

Seminerin bitiminde MASMO Başkanı Sabri Keskin, konuşmacı Akdemir’e teşekkür etti, oda ve üyeleri adına plaket verdi.