Petrole gelen zamlar turcuları zora soktu

0

Petrole art arda gelen zamlar, Antalya’ya tatile gelen turistlerin alternatif turizm etkinlikleri  kapsamında jeep safari, ATV Quat turları yaptıran turcuların turistlere fiyat vermesini zorlaştırıyor.

Türk lirası bazında fiyat vermiyorlar

Geçen yıl mazotun litresi 7 liradan 30 liraya çıkması Manavgat Oymapınar, Manavgat Barajı, İbradı Ürünlü Altınbeşik Mağarası, İbradı Eynif Ovasında vahşi doğada yaşayan yılkı atları fotoğraflama jeep safari turu, Beşkonak Köprülü Kanyon rafting , Tazı Kanyonu turları ile ATV Quat safari turu yaptıran acentelerin tura çıkmada sürekli artan mazot fiyatları nedeni ile turistlere Türk Lirası bazında fiyat vermede zorlanıyor.

Turistler Avro değil Türk Parası ile ödeme yapmak istiyor

Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli ,”  Geçen sene turistleri  jeep safari turu yaptırdığımızda mazotun litresi 7 liraydı. Şimdi ise 30 lira sınırında. Safari turlarını Euro olarak satmada sıkıntı olmuyor. Bazı Alman ve Avrupalı turistler Türk Lirasını Euro  bazından çok büyük değer kaybettiğini bildikleri için turlara Türk lirası olarak ödeme yapmak istiyor. AB’nin ekonomik olarak en güçlü ülkesi olan Almanya’dan tatile gelen bir Alman turist ülkesinden getirdiği 500 Euro’yu döviz bürosunda Türk lirasına çevirince 9. 000 bin lira para ediyor. Mazota sürekli gelen zamlar  turistleri  alternatif turizm kapsamında tura çıkarmada  turcuları çok zor durumda bıraktı. Turist ve turizm her zaman güvenli limanları  tercih eder. Safari turlarına  bir yıl içinde yüzde 450 zam geldi. Türkiye dünyanın en pahalı  mazot ve benzinini tüketen ülke. Zamlar yerli turistlerin safari turuna çıkmasını bitirdi.  Türk Lirası ile  tura çıkmak isteyen turistlere safari turunda   fiyat vermede çok zorluk çekiyoruz. ‘ diye konuştu.

Abdurahman Büyükkeskin Manavgat/Antalya